Utazás

Utasaink menetrendszerinti vagy charter repülőjáratok turista osztályain utaznak Egyiptomba. A repülési idő nemzetközi szakaszon kb. 3,5 óra. Egyéni jelentkezők és csoportok utazásában is tudunk segíteni a repülőjegy kiválasztásában, illetve a szükséges transzferekben is. Budapestről rendszeres charter járatok közlekednek Hurghadába hetente (minden vasárnap).

Repülőjegyekről a + 36 30 748 8331 (Mistral Utazási Iroda) telefonon lehet érdeklődni.

A poggyászok súlyhatára légitársaságonként változó.

Aktuális akció keretében a búvároknak, most extra ingyenes 10 kg túlsúlyt biztosít a partner utazási irodánk!

A repülőre felvihető poggyászok hatályos biztonsági előírásaival kapcsolatban a budapesti repülőtér weboldalán, a www.bud.hu oldalon tájékozódhatsz. Ha a poggyász megsérül, vagy elvész, a megérkezés után azonnal jelenteni kell a repülőtéren a megfelelő helyen, ahol jegyzőkönyvet vesznek fel. (P.I.R.) Erre szükség lesz a légitársasággal folytatott további tárgyalások során. A kárigényt az utasnak a légitársaságnál kell benyújtania.

utazas

 

Hurghadai érkezés
Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Az egyiptomi beutazáshoz vízum szükséges. A vízum tulajdonképpen 1 db matrica, amit be kell majd ragasztani az útlevélbe). A vízum 1 hónapig érvényes. A megérkezés után a repülőtéren kiváltható vízum ára: 25 USD/fő. Mielőtt a vámhoz érsz, meg tudod venni az egyiptomi vízumot a Bank feliratú ablaknál. A vámhoz már úgy menj, hogy előtte ki kell töltened egy bejelentkező lapot vagy más néven statisztikai lapot. Ezt a formanyomtatványt a vám előtti pultokon megtalálható (de ha nem találsz, akkor a bank ablaknál vagy a vámostól kell kérned).

egyiptom-vizum

A szigorú reptéri előírások nem teszik lehetővé, hogy a csoportot váró kollégánk (túravezető) a repülőtéren átmenjen az útlevél-ellenőrzésen. Így kívül az érkezési kapuban várja a csoportot Lighthouse feliratú táblával. Túravezető fogja megmutatni, hogy melyik transzferbuszra kell felszállnod, illetve a buszon megkapsz minden szükséges információt. Ha szükséged lesz egyiptomi telefonkártyára vagy internetkártyára, akkor a reptéri Vodafone shopban tudsz venni. A 3 GB-os internetkártya ára kb. 100 font (szolgáltató függő).

Repülőtér – Hurghada New Marina kikötő távolság: 30 perc
Repülőtér – Marsa Ghaleb kikötő távolság: 3,5 óra

A hajóra érkezést követően a túravezető fog tartani tájékoztatást a házirendről, és elmondja a heti tervet.

Egészség
Elutazás előtt feltétlen legyen utas illetve búvárbiztosításod. A hajón van elsősegélykészlet és alapvető gyógyszerekkel is rendelkezünk. A megfelelő higiéniás szabályok betartásával a legtöbb esetben elkerülhetők a diarrheás megbetegedések. Vezetékes víz és hámozatlan gyümölcs fogyasztása kifejezetten nem javasolt. Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel. Mi nem vagyunk orvosok, de ettől függetlenül az Antinal gyógyszert nem minden esetben javasoljuk. Lehet, hogy egy kis esti pálinkával elé is mehetünk bajnak, ha érzékenyebb a gyomrunk a keleti fűszerekre és ételekre. Nagy melegben, napon jéghideg ital fogyasztása nem ajánlott. Ne egyél meg olyat, amit nem kívánsz! A melegebb klíma miatt még fontosabb, hogy odafigyeljünk a napi folyadékbevitelre, ajánlott a napi min. 4 liter víz elfogyasztása! Ha orvoshoz kell menned, akkor a vizsgálat költségét a helyszínen kell fizetned (A biztosító csak számla ellenében téríti meg a felmerülő költséget).Gyakori kérdések

 • Lehetőség van a bérlésre, de előzetes méretegyeztetés szükséges! Kérjük tájékozódjon árlistánkban!

 • Ha kezdő búvár vagy akkor az északi illetve a déli útvonalat tudjuk javasolni. A kezdő tanfolyam után érdemes elvégezni a haladó tanfolyamot, mert a szafari túrákon már nagyobb vízbiztonságra van szükség.

 • A szafari hajóval elérhetsz távoli merülőhelyeket és egyedülálló tengeri élővilággal találkozhatsz. Itt nincs rá szükség, hogy nehéz palackokat cipelj, mint a parti merüléseknél, minden felszerelést kényelmesen összeszerelt állapodban tárolhatsz egész héten.

 • A személyzet 12 fő (1 fő kapitány, 2 fő túravezető, 2 fő szakács, 2 fő gépész, 3 fő matróz, 1 fő szalon, 1 fő takarító).

 • Magyarországi irodánkban lehet jelentkezni, és ott kollégáink segítenek megszervezni a kiutazást. Lehetőség van csak repülőjegyeket rendelni. A Mistral Utazási Iroda telefonszáma: +36 30 748 8331

 • Bőséges svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora vár rád. A szakácsunk már 9 éve dolgozik velünk és van hozzá érzéke, hogy milyen fűszerekkel ízesítse az ételeket. Reggelire joghurt, lekvár, pirítós, palacsinta, szalámi, gyümölcsök, főtt tojás és rántotta a kínálat. Ebédre levesek, marha, csirke húsételek mellett köreteket, salátákat fogyaszthatsz. A merülések között gyümölccsel vagy desszerttel kedveskedik a személyzet. A hajón korlátlan ásványvíz, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztása lehetséges. Az esti órákban lehetőség van (a merüléseket követően) csapolt sört vagy bort inni, a sör ára 2,5 euró / pohár, bor pedig 12 euró / üveg. Ha valaki otthonról vagy reptérről hoz sört vagy röviditalt a hajóra azt is nyugodtan fogyaszthatja.

 • Gyakorlatilag bárhol, de az északi és a déli útvonalon is beszoktunk rakni olyan merülőhelyet az útvonal tervbe, ahol nagy esély van rá, hogy találkozni fogsz delfinnel.

 • Egyhetes búvárszafari alatt akár 20 - 22 merülést is össze tudsz gyűjteni. Hajó szafari alatt lehetőséged van a kora reggeli és éjszakai merülésekre is.

 • Egyiptomban az a szokás, hogy a hajón dogozó személyzet az egy hetes túra végén kap borravalót (baksis). A borravaló mértéke 30-35 euró / vendég. A borravalót a túravezető szedi össze és átadja a kapitánynak, aki kiossza a személyzetnek.

 • A hajón a kabinokban és a szalonban egyénileg szabályozható klíma berendezések vannak.

 • Utasaink részére kabinonként 1 széfet biztosítunk, melyhez hozzáférése a vendégnek van. A széfen kívül elhelyezett vagyontárgyakért felelősséget nem vállalunk.

 • Januári hónap és a február eleje nagyon szeles ebben az időszakban nem ajánlott a hajós szafari. Március elejétől egészen december végéig heti rendszerességgel indítunk túrákat.

 • A szafari alatt a parthoz közeli és távoli zátonyokon merülünk, csak nagyon ritka esetekben van rá lehetőség, hogy szárazföldre (sziget) ki tudunk menni. Ez útvonal függő van olyan útvonal, ahol egyáltalán nincsen erre lehetőség.

 • A személyzet többségben egyiptomi és csak arabul vagy angolul beszélnek, de a magyar csoportokhoz igyekszünk magyarul beszélő túravezetőt adni, hogy zökkenő mentes legyen a kommunikáció.

 • Természetesen 12000 liter édes víz van a hajón, amit víztisztító gép folyamatosan után termel.

 • A kabinokban és a napozó dekken tilos a dohányzás! A búvár dekken lehet dohányozni, de figyelj oda, hogy az égő cigaretta csikket oltsd el rendesen, mert erősszélben elfújhatja olyan helyre, ami lángra kap.

 • Mindegyik útvonalon előfordulhat, hogy tudsz cápával merülni, de a legesélyesebb a Brothers-Daedalus-Elphinstone útvonal.

 • Természetesen azok is csatlakozhatnak, akik nem búvárok. A tenger közeli élményt Ők is át tudják élni ilyen jelegű hajós szafarin. A társasági életet vagy a nyugodt kikapcsolódást kedvelők egyaránt jól szokták érezni magukat. Ha pedig van kedved egy tanfolyam elvégzésére, akkor a túra végén búvárként térhetsz haza.

 • Minden kedves vendégünknek a rendelkezésére áll egy kézi törölköző és egy nagy törölköző a zuhanyzáshoz. Heti két - három alkalommal le tudjuk cserélni tisztára. Ezen felül még érkezéskor mindenki kap egy fürdőköpenyt is, hogy ezzel is emeljük a vendégeink komfort érzetét.

 • A hajó száraz és nedves részekre van felosztva. Búvárfedélzeten fürdőruha, búvárcsizma engedélyezett. Kabinokban, étkező és belső folyosókon mezítláb közlekedünk (száraz lábbal a baleset elkerülése véget). Napozó fedélzetek mindig csak megszáradva vagy száraz törülközőben használhatóak.

 • Északi szafarikon és a Safaga túránkon van több lehetőség a roncs merülésre, de a Brothers szigeteknél is vannak roncsok.

 • Csoportos foglalás vagy teljes hajóbérlés esetén a tervezett dátum előtt több hónappal érdemes elkezdeni a szervezést. Egy hajós szafari kiváló lehetőség a csapatszellem erősítésére, akár cégeknek is hasznos lehet, hogy jobban összehozza a munkatársakat. Egyéni foglalásra is van lehetőség, vannak olyan dátumaink, amikor kisebb csoportokhoz lehet csatlakozni. A weboldalon található egy táblázat, amiben megtalálhatók az információk a szabad helyekről és a foglalható dátumokról.

 • Éghajlat: Egyiptom időjárása mérsékeltnek mondható, kivétel az igazi nyár 3 hónapja (június-július-augusztus), amikor nagyon magas a hőmérséklet főleg európaiaknak. A hőmérséklet - a nyári hónapokat kivéve - a következő értékek között mozog: 17-26°C nappal, 12-17°C éjszakánként. A három igazi nyári hónap alatt felmehet akár 42-45°C közé Kairóban és 48°C körül Hurghadában. Vízhőmérséklet: A Vörös-tenger víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas úszásra és búvárkodásra. Január és február, amikor egy kicsit hűvös lehet a víz, de ilyenkor se megy 21 °C alá. egyiptom-idojaras

 • Előzetes egyeztetéssel lehet bérelni.

 • A déli útvonalon érintjük azokat a merülőhelyeket, ahol elő szoktak fordulni Dugongok.

 • Wifi internet-kapcsolat áll a vendégeink rendelkezésére a Lighthouse Miracle-1 fedélzetén. Most már nem jelent problémát, ha az itthon maradt családtagjaiddal szeretnéd tartani a kapcsolatot vagy egy sürgős munka ügyben kell haza szólnod. Ahol nincsen 3G lefedettség, ott sajnos továbbra sincsen lehetőség az internet kapcsolatra. Ha privát internetet szeretnél, akkor kb. 100 font-ért már lehet venni a reptéren érkezéskor feltöltő kártyát (Vodafone üzletben).

 • 1 db hajszárító van a hajón, a túravezetőtől kell elkéri, ha szükség van rá.

 • Európai szabvány 220V/50Hz