Északi roncs szafari

Hurghadából induló északi szafari egész évben ajánlott. Ezen a búvárszafarin  Hurghadához és Sharm el Sheikhhez közeli korallzátonyokhoz látogatunk el. Nagyszerű útvonal az éppen tanfolyamot végző kezdő búvárok számára. A haladó búvároknak is felejthetetlen élményeket nyújthatnak az ezeken a merülőhelyeken található hajóroncsok sokasága. Tervezett merülőhelyek: Saab El Erg, Abu Nuhas (Carnatic, Ghiannis D), Gubal, Shag Rock, Small Crack, Ras Mohamed, Siyul, Shaab Ali, Thistlegorm, Dunraven.

Ras Mohamed & Tiran szigetek

Ezen a szafari útvonalon a Sharm el Sheikhhez közeli korallzátonyokhoz látogatunk el. Nagyszerű útvonal kezdő és haladó búvárok számára egyaránt. Tervezett merülőhelyek: Saab El Erg, Shag Rock, Small Crack, Ras Mohamed, Tiran, Thistlegorm Tirán szigetek a Sinai félsziget déli csücskénél, az Aqaba-i öböl bejáratánál találhatók. Gazdag látnivalót nyújtanak ezek a gorgóniákkal és lágykorallokkal benőtt korallfalak. A szafarin meglátogatjuk a Ras Mohamed Nemzeti Park nevezetes merülőhelyeit is (Shark & Jolanda és a Shark Observatory). Az itt lévő fantasztikus korallzátony az oka, hogy több tengeri élőlény található a Vörös-tenger északi részének 1 m2 –én, mint bárhol máshol a világon.

Brothers szigetek

Hurghadából vagy Marsa Galebből induló Brothers szigetek túráinkat elsősorban haladó búvárok számára ajánljuk. A Brothers szigetek csúcsai két mélytengeri korall oszlopnak. A környék két lényeges szigete mágnesként vonzza a nyílt vízi és a korallhoz kötődő halakat. Nyílt tengeri áramlatoknak kitett, mely egy nagyon változatos korall populációt tart fent, szinte minden oldalról lágykorallok burjánzanak. A nagyobbik sziget, a Big Brother kb. 1,5 km-re északra fekszik a kistestvérétől. 400 méter hosszú, téglalap alakú sziget, mely könnyen azonosítható a brit uralom hagyatékaként fennmaradt viktoriánus stílusú világítótornyáról. Fantasztikus korallok nőnek egészen a felszíntől a mélyebb vizekig, miközben a mennyiségük nem csökken. Lágy és kemény korallok egyaránt képviseltetik magukat. Az élővilág gazdag, gyakran találkozhatunk cápákkal is. A kisebbik sziget csupán méretében alárendelt szerepű a nagy testvéréhez képest. Lágykorallban ugyanolyan gazdag a felső 30 m, úgy néz ki, mintha egy horgolt sapka borítaná a zátonyt. Ez a lélegzetelállító korallszirt számos látványos hal mozgás színhelye. A nagy testvéren csupán általánosnak számító schooling fish itt olyan sok van, hogy alig látni tőlük. Surgeonfish, unicorns és snapper megszámlálhatatlan mennyiségben, csillámló hatalmas rajokban úsznak. Csak úgy mint a nagy szigeten, itt is számos cápa fellelhető, mint a szürke szirti, fehér foltú szirti, pöröly és a tigris cápa, sőt feltűnhet az ominózus óceáni is. Merülőhelyek: Gotta Abu Ramada, Big Brother, Numidia, Aida, Small Brother, Midle reef, Salem Express, Panorama reef.

Brothers-Daedalus-Elphinstone

A három legizgalmasabb korallzátony a Vörös tenger egyiptomi részén. Mindegyik hosszúkás formájú, északi-déli tájolású. Meredek falaik több száz méter mélyek, melyeket platók színesítenek. Különlegességük abból fakad, hogy mindegyik zátony áramlatos, így a körülötte lévő élővilág is sokkal színesebb és gazdagabb a part menti zátonyoknál. Marsa Ghalebből induló BDE szigetek túráinkat elsősorban haladó búvárok számára ajánljuk. A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó. Merülőhelyek: Big Brother, Little Brother, Deadelus, Elphinstone, Abu Dabab Reefs A szigeteken éjszakai merülést nem lehet csinálni.

Déli szafari

Marsa Alamból vagy Marsa Galebból (300 km Hurghada-tól) induló déli szafari az áprilistól decemberig tartó időszakban ajánlott. A csodás korall kertekkel övezett útvonal élményekben gazdag merüléseket nyújt kezdő és haladó búvárok számára egyaránt. Dugonggal, óriás teknőssel vagy akár delfinnel is merülhetsz ezen az útvonalon. Merülőhelyek: Sha'ab Marsa Alam, Saab Sharm, Abu Galawa Soraya, Wadi Gemal, Fury Shoal (Shaab Claude), Elphinstone, Abu Dabab.

Safaga – Marsa Alam

Hurghadából vagy Marsa Ghalebből induló szafarink igazi kaland merülésekkel kecsegtet. Az átlagos mélység 10-30 m között van, így a kezdő búvárok számára is ideális útvonal. Minden zátonynak vannak egyedi jellemzői a látnivali, de ez függhet az évszaktól, áramlásoktól, sőt még a napszaktól is. Gyakran előfordul tüskés-, és sas rája, barrakuda, delfin, szirti cápa, teknős, manta rája és rengeteg egyéb más hal és korall faj. Roncsmerülésre is lesz lehetőséged, ha erre az útvonalra jelentkezel. A Salem Express roncson akár behatolásos roncsmerüléssel is búvárkodhatsz. A roncson kívül meglátogatjuk: Gotta Abu Ramada, Panorama, Abu Kifan, Shaab Shear, Middle Reef és Tobya Arbaa merülőhelyeket. A sekély és a mélyebb vízben is csodálatos élővilág vár rád ezen az útvonalon.

St.John’s szigetek

A túra Marsa Alamból vagy Hamatából indul. Erre az útvonalra áprilistól decemberig indítunk túrákat. A Vörös -tenger egyiptomi részének legszebb merülőhelyein hajózunk közel a szudáni határhoz. Kezdők és haladók számára egyaránt élvezetes merüléseket adnak ezek a gyönyörű zátonyok és üregek. Merülőhelyek: Umm Arouk, Big Habili, Small Habili, Habili Ali, Paradise, Abu Basala, Gota Kebir, Gota Soraya, Erg Fandira.

Rocky & Zabagrad

A mélydéli túrához hasonlóan az indulási helyszín itt is Marsa Ghaleb. Áprilistól egészen november végéig alkalmas az időjárás a merülésekre ezeknél a csodálatos szigeteknél. A szafari alatt gyönyörködhetünk pöröly cápákban, teknősökben, színes korallokban és a gazdag halállományban. Merülőhelyek: Sha'ab Marsa Alam, Ras Samadai, Sha'ab Samadai, Showarit Island, Ras Qulan, Abu Galawa, White Rock, Bodkin Reef, St. John's Reef, Rocky Island, Zabargad Island, North Coast, East Coast, South CoastGyakori kérdések

 • Lehetőség van a bérlésre, de előzetes méretegyeztetés szükséges! Kérjük tájékozódjon árlistánkban!

 • Ha kezdő búvár vagy akkor az északi illetve a déli útvonalat tudjuk javasolni. A kezdő tanfolyam után érdemes elvégezni a haladó tanfolyamot, mert a szafari túrákon már nagyobb vízbiztonságra van szükség.

 • A szafari hajóval elérhetsz távoli merülőhelyeket és egyedülálló tengeri élővilággal találkozhatsz. Itt nincs rá szükség, hogy nehéz palackokat cipelj, mint a parti merüléseknél, minden felszerelést kényelmesen összeszerelt állapodban tárolhatsz egész héten.

 • A személyzet 12 fő (1 fő kapitány, 2 fő túravezető, 2 fő szakács, 2 fő gépész, 3 fő matróz, 1 fő szalon, 1 fő takarító).

 • Magyarországi irodánkban lehet jelentkezni, és ott kollégáink segítenek megszervezni a kiutazást. Lehetőség van csak repülőjegyeket rendelni. A Mistral Utazási Iroda telefonszáma: +36 30 748 8331

 • Bőséges svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora vár rád. A szakácsunk már 9 éve dolgozik velünk és van hozzá érzéke, hogy milyen fűszerekkel ízesítse az ételeket. Reggelire joghurt, lekvár, pirítós, palacsinta, szalámi, gyümölcsök, főtt tojás és rántotta a kínálat. Ebédre levesek, marha, csirke húsételek mellett köreteket, salátákat fogyaszthatsz. A merülések között gyümölccsel vagy desszerttel kedveskedik a személyzet. A hajón korlátlan ásványvíz, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztása lehetséges. Az esti órákban lehetőség van (a merüléseket követően) csapolt sört vagy bort inni, a sör ára 2,5 euró / pohár, bor pedig 12 euró / üveg. Ha valaki otthonról vagy reptérről hoz sört vagy röviditalt a hajóra azt is nyugodtan fogyaszthatja.

 • Gyakorlatilag bárhol, de az északi és a déli útvonalon is beszoktunk rakni olyan merülőhelyet az útvonal tervbe, ahol nagy esély van rá, hogy találkozni fogsz delfinnel.

 • Egyhetes búvárszafari alatt akár 20 - 22 merülést is össze tudsz gyűjteni. Hajó szafari alatt lehetőséged van a kora reggeli és éjszakai merülésekre is.

 • Egyiptomban az a szokás, hogy a hajón dogozó személyzet az egy hetes túra végén kap borravalót (baksis). A borravaló mértéke 30-35 euró / vendég. A borravalót a túravezető szedi össze és átadja a kapitánynak, aki kiossza a személyzetnek.

 • A hajón a kabinokban és a szalonban egyénileg szabályozható klíma berendezések vannak.

 • Utasaink részére kabinonként 1 széfet biztosítunk, melyhez hozzáférése a vendégnek van. A széfen kívül elhelyezett vagyontárgyakért felelősséget nem vállalunk.

 • Januári hónap és a február eleje nagyon szeles ebben az időszakban nem ajánlott a hajós szafari. Március elejétől egészen december végéig heti rendszerességgel indítunk túrákat.

 • A szafari alatt a parthoz közeli és távoli zátonyokon merülünk, csak nagyon ritka esetekben van rá lehetőség, hogy szárazföldre (sziget) ki tudunk menni. Ez útvonal függő van olyan útvonal, ahol egyáltalán nincsen erre lehetőség.

 • A személyzet többségben egyiptomi és csak arabul vagy angolul beszélnek, de a magyar csoportokhoz igyekszünk magyarul beszélő túravezetőt adni, hogy zökkenő mentes legyen a kommunikáció.

 • Természetesen 12000 liter édes víz van a hajón, amit víztisztító gép folyamatosan után termel.

 • A kabinokban és a napozó dekken tilos a dohányzás! A búvár dekken lehet dohányozni, de figyelj oda, hogy az égő cigaretta csikket oltsd el rendesen, mert erősszélben elfújhatja olyan helyre, ami lángra kap.

 • Mindegyik útvonalon előfordulhat, hogy tudsz cápával merülni, de a legesélyesebb a Brothers-Daedalus-Elphinstone útvonal.

 • Természetesen azok is csatlakozhatnak, akik nem búvárok. A tenger közeli élményt Ők is át tudják élni ilyen jelegű hajós szafarin. A társasági életet vagy a nyugodt kikapcsolódást kedvelők egyaránt jól szokták érezni magukat. Ha pedig van kedved egy tanfolyam elvégzésére, akkor a túra végén búvárként térhetsz haza.

 • Minden kedves vendégünknek a rendelkezésére áll egy kézi törölköző és egy nagy törölköző a zuhanyzáshoz. Heti két - három alkalommal le tudjuk cserélni tisztára. Ezen felül még érkezéskor mindenki kap egy fürdőköpenyt is, hogy ezzel is emeljük a vendégeink komfort érzetét.

 • A hajó száraz és nedves részekre van felosztva. Búvárfedélzeten fürdőruha, búvárcsizma engedélyezett. Kabinokban, étkező és belső folyosókon mezítláb közlekedünk (száraz lábbal a baleset elkerülése véget). Napozó fedélzetek mindig csak megszáradva vagy száraz törülközőben használhatóak.

 • Északi szafarikon és a Safaga túránkon van több lehetőség a roncs merülésre, de a Brothers szigeteknél is vannak roncsok.

 • Csoportos foglalás vagy teljes hajóbérlés esetén a tervezett dátum előtt több hónappal érdemes elkezdeni a szervezést. Egy hajós szafari kiváló lehetőség a csapatszellem erősítésére, akár cégeknek is hasznos lehet, hogy jobban összehozza a munkatársakat. Egyéni foglalásra is van lehetőség, vannak olyan dátumaink, amikor kisebb csoportokhoz lehet csatlakozni. A weboldalon található egy táblázat, amiben megtalálhatók az információk a szabad helyekről és a foglalható dátumokról.

 • Éghajlat: Egyiptom időjárása mérsékeltnek mondható, kivétel az igazi nyár 3 hónapja (június-július-augusztus), amikor nagyon magas a hőmérséklet főleg európaiaknak. A hőmérséklet - a nyári hónapokat kivéve - a következő értékek között mozog: 17-26°C nappal, 12-17°C éjszakánként. A három igazi nyári hónap alatt felmehet akár 42-45°C közé Kairóban és 48°C körül Hurghadában. Vízhőmérséklet: A Vörös-tenger víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas úszásra és búvárkodásra. Január és február, amikor egy kicsit hűvös lehet a víz, de ilyenkor se megy 21 °C alá. egyiptom-idojaras

 • Előzetes egyeztetéssel lehet bérelni.

 • A déli útvonalon érintjük azokat a merülőhelyeket, ahol elő szoktak fordulni Dugongok.

 • Wifi internet-kapcsolat áll a vendégeink rendelkezésére a Lighthouse Miracle-1 fedélzetén. Most már nem jelent problémát, ha az itthon maradt családtagjaiddal szeretnéd tartani a kapcsolatot vagy egy sürgős munka ügyben kell haza szólnod. Ahol nincsen 3G lefedettség, ott sajnos továbbra sincsen lehetőség az internet kapcsolatra. Ha privát internetet szeretnél, akkor kb. 100 font-ért már lehet venni a reptéren érkezéskor feltöltő kártyát (Vodafone üzletben).

 • 1 db hajszárító van a hajón, a túravezetőtől kell elkéri, ha szükség van rá.

 • Európai szabvány 220V/50Hz